dijous, 9 de maig del 2013

SETMANA CULTURAL

El tema La patata ha articulat les activitats que han fet els alumnes en aquests dies. És important destacar-ho pel que és i pel que significa el seu conreu en el municipi veí, Sa Pobla, com emblema de progrés del món rural que, mitjançant l'ús de la tecnologia industrial, selecciona, emmagatzema i distribueix el seu producte.
Heus aquí alguns moments dels tallers realitzats.
- Estampació de camisetes amb segells de patata. Les famílies han col·laborat fent els segells amb els fills.

 
- L'espectacle Nassos i més a l'aula que li ha estat destinada per riure un poc i valorar la diferència.
- La visita al mercat del dimarts ha servit per elaborar la llista de la compra. Per fixar-se en la venda, presentació i el cost de les patates a les diverses parades. Per aprendre a respectar les normes que cal seguir i que s'adiuen amb els drets dels clients i venedors. Per observar i preguntar per tal de recollir informació. Per valorar la qualitat dels productes frescos i de proximitat que el mercat ofereix. Per saber que comprar al mercat ens permet menjar sa.


Del forn es comprà farina, llevadura i saïm
Al mercat es compraren patates i ous
- L'assistència a la xarla del padrí d'en Pere sobre el tema de la patata, ha permés l'exercici de diverses habilitats, algunes de caràcter iniciàtic pels alumnes, com: escoltar, organitzar les idees, prendre notes, ampliar els coneixements ...


- En el taller de gastronomia s'han fet coquetes de patata i en el d'experiments s'ha comprovat que la patata conté midó.
 - Aquí, una mostra del recull de les tasques realitzades sobre el projecte.
 - Les famílies han col·laborat dissenyant el senyor o la senyora patata, suposen una mostra d'enginy i creativitat. Enhorabona!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada